Gustav Melin i skogen, BKtech

Gustav Melin ny ordförande i WTS – “Intresset växer stadigt”

World Thermal Services AB (WTS) är en del av BK Tech Group AB. WTS levererar brännarsystem och hjälper olika typer av industrier och energibolag att konvertera bort fossila bränslen. Gustav Melin har 30 års erfarenhet av bioenergibranschen och blir ny ordförande i WTS – ett företag han haft ett gott öga till under många år.

WTS har varit verksamma inom brännarsystem sedan 1989 och blev en del av BK Tech Group AB i början av 2023. Jan Vikström, vd BK Tech Group AB, berättar: 

Jan Vikström, BKtech

“Precis som resten av BKtech-koncernen är WTS en del i den gröna omställningen och hjälper våra kunder att gå från fossila bränslen till förnybara alternativ. WTS har sedan flera år tillbaka installationer på många platser runt om i världen och med Gustav Melins långa erfarenhet inom bioenergi kan vi bidra till att accelerera våra kunders ’roadmap to net zero’”.

De brännare WTS levererar är så kallade multifuel-brännare, vilket innebär att BKtechs kunder inte behöver välja ett bränsle. Brännaren fungerar lika bra med (bio)gas som med (bio)olja och träpulver. Dessutom kan olika bränslen användas samtidigt, vilket skapar stor flexibilitet och framtidssäkring.  

Gustav Melin har varit verksam inom bioenergi sedan 90-talet och ser stor potential i WTS: 

Gustav Melin, BKtech
Foto: Erik Cronberg

“Jag har haft ett gott öga till WTS sedan många år tillbaka, redan innan jag började på Svebio. Med multifuel-brännaren finns det en stor potential att byta bränsle till förnybart i de flesta energianläggningar, oavsett om de eldar olja eller naturgas. Jag ser fram mot att stötta Joakim Svensk, vd på WTS, i att bygga vidare kunskapsföretaget i form av rekryteringar och andra typer av satsningar – i en tid då behovet och intresset för våra lösningar växer stadigt”.

WTS produkter och tjänster återfinns i flertalet olika branscher. Just nu installeras två 15 MW-brännare till ett energibolag i Schweiz, en annan installeras på världens största trägolvsfabrik i Kroatien och en tredje hos ett välkänt bryggeri i Halmstad. 

Christer Rosendahl, försäljningsansvarig på WTS, ser att produkterna får stort intresse även internationellt: 

Christer Rosendal, BKtech

“Vi ser ett stort intresse för våra lösningar och det kommer förfrågningar från hela världen. Parallellt som vi hanterar förfrågningar paketerar vi vårt kommande erbjudande till asfaltverk och kunder som torkar olika typer av material. Det kan vara allt från cement till spannmål där vi ser att vårt multifuel-system är en effektiv lösning när industri vill gå från fossila bränslen till fossilfritt. Tillgången på träpulver, som är brännarens primära bränsle, är god och levererar en driftsäker och ekonomisk lösning”.

För mer information kontakta:

Magnus Eklund, Sälj & Marknadschef, BKtech Group AB
magnus.eklund@bktech.se
0708 67 63 78