Gustav Melin i skogen, BKtech

Pressrelease – Gustav Melin förstärker BKtech

Vi välkomnar Gustav Melin, idag VD på Svebio, till BK Tech Group AB.

”- Vi är glada att Gustav från den 1 augusti 2023 blir en del av BKtech. Gustav är nog den person i bioenergibranschen med både längst erfarenhet och högst kunskap i flera viktiga områden som vi kommer ha stor nytta av i vår fortsätta tillväxtresa”, säger Jimmy Rylander, CEO & Koncernchef BK Tech Group AB.

BKtech har under hösten 2022 fortsatt sin ambitiösa utveckling genom att öppna säljkontor i Tyskland och Frankrike samtidigt som vi sålt projekt i både Danmark, Kroatien och Schweiz. Under 2023 fortsätter vår internationella expansion och Gustav kommer med sitt breda kontaktnät och sin vana av internationella arenor, bli en mycket stor tillgång.

”- Att Gustav ansluter till BKtech är ett kvitto på att arbetet med att modernisera BKtech:s varumärke tillsammans med att vi är tydliga med våra ambitioner, attraherar människor från olika platser i branschen. Det är ett styrkebesked för BKtech och Gustav kommer vara en stor motor i arbetet framåt”, berättar Magnus Eklund, Sälj & Marknadschef, BK Tech Group AB.

”- Jag ser fram emot att engagera mig i BKtech och att hjälpa bolaget att skala upp bioenergianvändningen i Europa och världen. BKtech har en rad olika konkurrenskraftiga applikationer för att ersätta naturgas, olja och kol i industri och energiföretag”, säger Gustav Melin.

Gustav är agronom från Sveriges lantbruksuniversitet och är idag vd Svebio (Svenska Bioenergiföreningen) där han arbetat som vd sedan 2008. Gustav har dessutom varit ordförande för Bioenergy Europe.

Vi välkomnar Gustav in i rollen som Senior Advisor och delägare i BK Tech Group.

För mer information kontakta:

Jimmy Rylander, Koncernchef BKtech
0706 64 99 94
jimmy.rylander@bktech.se

Magnus Eklund, Sälj & Marknadschef BKtech
0708 67 63 78
magnus.eklund@bktech.se

Kort om BKtech:

BKtech är en privatägd industrikoncern med huvudfokus på energikonvertering från fossila bränslen till fossilfri bioenergi. Vi erbjuder modulbaserade bioenergianläggningar med beprövad teknik som minskar resursförbrukningen och klimatpåverkan. Våra anläggningar är mobila, vilket ger en snabb och enkel installation som sänker våra kunders energikostnader.