Träpellets och gröna blad

Öka takten för energikonvertering inom industrin

Den svenska industrin förväntas få ett ökat behov av grön energi och bioenergi de kommande åren. Det betyder att Sverige behöver öka takten i sin energiomställning – och nu inleds nya samarbeten och aktiviteter i Skåne, Halland och Västra Götaland för att utforska potentialen.

Efterfrågan på bioenergi ökar

Bioenergitidningen har uppmärksammat att framtidens behov för bioenergi kommer att öka stadigt inom den svenska industrin. Vi på BKtech tycker det är spännande och hoppfullt att fler och fler ställer om till bioenergi och därmed reducerar både klimatavtryck och ekonomiska kostnader.

I en artikel från mars 2022 hänvisar Bioenergitidningen till en ny satsning och nytt samarbete mellan de tre regionerna Skåne, Halland och Västra Götaland, som tillsammans vill utforska hur de kan möta det ökade behovet av bioenergi. Alla tre regionerna har långa och aktiva erfarenheter inom arbetet med biogas, och ett samarbete kan leda till nya och spännande satsningar som gynnar både bioenergiindustrin och svenska verksamheter.

Stor potential för biogas

Det positiva är att potentialen för biogas inom de tre regionerna är stor. Med gemensam kraft kan den samlade potentialen bli central för en omställning inom industrin, och regionpolitiker har slagit fast att en ökad biogasproduktion kan gynna lönsamheten för lantbruket, och samtidigt skapa förutsättningar för nya omställningsprojekt.
Bioenergitidningen skriver att länsstyrelserna i Skåne, Halland och Västra Götaland särskilt ställer sig bakom inhemsk produktion av bioenergi, eftersom det också kan hjälpa till att möta Sveriges klimatmål. Att dessutom minska beroendet av utländsk energi stärker svensk produktion och svensk energi.

Vill du ställa om till bioenergi?

BKtech producerar och tillverka mobila bioenergianläggningar i lokala Blomstermåla, Småland, och erbjuder förutom anläggningar ett flertal tjänster och serviceavtal för att göra en energikonvertering så enkel som möjligt.

Våra bioenergianläggningar drivs av träpellets eller träpulver, som tillverkas av restprodukter från skogs- och jordbruksindustrin i våra kvarnar i Norrköping. Det hjälper till att minska klimatavtrycket avsevärt, och reducera ekonomiska driftskostnader med upp till 70%. Är du nyfiken på hur mycket din verksamhet kan spara med bioenergi är du välkommen till vår räknesnurra, där du kan jämföra dagens förbrukning med bioenergi.

Varmt välkommen att läsa mer om våra bioenergianläggningar, våra generösa tjänster och fullserviceavtal, eller kontakta oss för personlig rådgivning och ett första steg mot en energikonvertering till bioenergi.

Magnus Eklund, BKtech

Har du några frågor? Välkommen att kontakta mig.

Magnus Eklund

Sälj- & Marknadschef

+46 (0)70-867 63 78

magnus.eklund@bktech.se

Jag vill bli kontaktad