Korv och grönsaker på grill

”Lulles” – Ludvig Sörensen

I Sävsjö finns ett charkuteri med gamla anor från 1800-talet, och som tagit ett stort energikliv in i framtiden.

Uppdrag

Det anrika charkuteriföretaget i Sävsjö – kallat ”Lulles” i folkmun – ville ta klivet in i framtiden utan att tappa 1800-talsandan. Helt enkelt: fortsätta tillverka charkuterier med stor matglädje och upptäckarlust, men på ett klimatvänligt och fossiloberoende sätt.

Uppdragsgivare:

Ludvig Sörensen AB – ”Lulles”

Industri:

Charkuterier

Lösning/produkt:

BKtech BioOne Steam 870 kW för produktion av ånga

Kuriosa:

Det tog endast 7 månader från undertecknad order till färdig installation

Hur gjorde vi?

Projektet delfinansierades av Klimatklivet, och var en stor del av möjliggörandet för Lulles energiomställning. Det gjorde att vi kunde leverera en nyckelfärdig och mobil bioenergianläggning som producerar bioenergi i form av ånga med hjälp av pelletseldning. Anläggningen har ett integrerat pelletsförråd som också inkluderades i leveransen.

En säker grön investering

Charkuteri med tradition som står för hantverk och kvalitet. En grön omställning med hållbarhetsmål resulterade i en investering för framtiden.

Resultatet

Lulles energikonvertering har bl.a. lett till att företaget reducerat sina CO₂-utsläpp med 300 ton per år. Med ett ben i 1800-talet och ett ben i framtidens energi kommer Lulles spara på klimatet, sin ekonomi och fortsättningsvis leverera charkvaror med upptäckarlust, innovationsglädje och ett stort matintresse.

-93%

-65%

Utsläpp
Kostnad

Generell bränslebesparing, ej relaterat till specifikt kundcase.

Andreas Åström, BKtech

Har du några frågor om projektet?
Hör av dig till:

Andreas Åström

Projektchef

+46 (0)70-641 55 22

andreas.astrom@bktech.se

Jag vill bli kontaktad

Fler företag som har våra lösningar