Grillade kycklingfiléer med grönsaker

Nya Lantfågel på Österlen

En svenskförankrad producent av livsmedelsprodukter från svenska kycklingar tar ännu ett steg mot en fossilfri, förnybar och hållbar produktion

Uppdrag

Nya Lantfågel på Österlen är medlemmar i Svensk Fågel och garanterar därmed att kycklingen är kläckt, uppväxt och slaktad i Sverige. Som en del av en hållbar livsmedelsproduktion tecknade Nya Lantfågel avtal med oss på BKtech för att konvertera till fossilfri bioenergi.

Uppdragsgivare:

Nya Lantfågel på Österlen AB

Industri:

Livsmedel – kyckling

Lösning/produkt:

BKtech BioOne Steam 870 kW för produktion av ånga

Kuriosa:

Nya Lantfågel tillverkar även köttbullar och korv av kyckling

Hur gjorde vi?

Två ångpannor – en för eldningsolja och en för gasol – ska ersättas av en ny bioenergianläggning på 0,87 MW för produktion av fossilfri ånga. Det är ett stort och viktigt steg mot en hållbar livsmedelsproduktion, och starten på ett spännande samarbete.

Nya Lantfågel satsar på Plug&Play

Hör Andreas Norman, Inköpschef och Bill Wigren, PTA-Chef berätta om BKtech:s Plug&Play-lösning belägen vid havets kant i vackra Simrishamn. Du kommer också ta del av resonemang kring sänkta energikostnader och fossilfri produktion.

Vi förstod tidigt att BKtech kunde uppfylla våra behov för en ny mobil bioenergianläggning utifrån deras kunskap och lång erfarenhet inom livsmedelsprocesser. Att vi samtidigt får en fossilfri produktion och kraftigt sänkta energikostnader gjorde valet av leverantör enkelt.

Andreas Norman

Inköpschef Blentagruppen

Resultatet

Anläggningen kommer att levereras under senare del av 2022, och då ser vi på BKtech fram emot att få dela med oss av resan, och även kommande resultat för Nya Lantfågel på Österlen.

Projektet delfinansierades av Klimatklivet.

Vi tackar för tilliten och ett fint samarbete.

-93%

-65%

Utsläpp
Kostnad

Generell bränslebesparing, ej relaterat till specifikt kundcase.

Fler företag som har våra lösningar