Stockar i närbild

Hur funkar ett energileveransavtal?

Vi på BKtech vill göra det enklare att ställa om från fossila bränslen till biobränsle och bioenergi. Därför har vi tagit fram ett energileveransavtal – BKtech Total – där du som kund enbart betalar för konsumerad energi – resten tar vi hand om.

Fördelar med ett fullserviceavtal

Det finns flera fördelar med att ingå i ett energileveransavtal för bioenergi. Förutom alla delar som inkluderas, är det ett enkelt steg mot en fossiloberoende verksamhet, både ekonomiskt och praktiskt. Ett energileveransavtal innebär nämligen att du som kund endast för den energi som du gör av med. Vi räknar pris per megawatt, där följande ingår i avtalet:

  • bioenergianläggning-/ar
  • regelbunden leverans av bränsle (träpellets eller träpulver)
  • service
  • drift och underhåll
  • tryggt och tätt samarbete med oss under hela avtalsperioden.

Enkelt uttryckt kan vi säga att detta är ett ”leasingavtal” – men till skillnad från bilar får du så otroligt mycket mer i vårt energileveransavtal än bara själva anläggningen. Fördelen är att ni inte behöver lägga ut stora miljonbelopp för en investering i en anläggning. Att istället betala för den konsumerade energin ger möjlighet att satsa både tid, kraft och ekonomi på att fortsätta bedriva verksamheten. Simple as that!

Läs mer ingående om alla delar som ingår i ett fullserviceavtal, eller kontakta oss gärna om ni har frågor eller funderingar.

Börja med behovsanalys

För att bättre förstå just din verksamhet och ditt energibehov genomför vi en noggrann behovsanalys. Tillsammans går vi igenom vilken typ av verksamhet du bedriver, vad du använder för bränsle idag och hur mycket energi som förbrukas. Vi tar även fram förslag på ekonomiska besparingar för att se hur mycket mer kostnadseffektiv verksamheten blir efter en energiomställning.

Alla våra behovsanalyser görs i tätt samarbete med dig som kund, så att du ska känna dig trygg och inkluderad, och för att vi ska få en så bra uppfattning som möjligt om just din verksamhet. Efter vår genomgång ordnar vi ett energileveransavtal som är helt skräddarsytt för er, för att göra energikonverteringen så smidig som möjligt.

Vi levererar bioenergianläggning

Vi har olika typer av mobila bioenergianläggningar som vi levererar i färdiga moduler till er verksamhet. Beroende på hur stort energibehovet är varierar anläggningarnas storlek, och i vissa fall kan vi leverera två anläggningar till en och samma verksamhet. Våra energianläggningar finns i följande utförande:

Anläggningarna tillverkas i Blomstermåla, Småland, och modultekniken gör dem enkla att transportera och ansluta till din befintliga produktion. Den (eller de) anläggningar som levereras till er enligt vår överenskommelse ingår i avtalet och är en del av vår helhetslösning.

Pellets ingår under hela avtalsperioden

Hela vårt koncept bygger på träpellets som är tillverkade av kutterspån – spill och restprodukter – från gran och tall inom skogsindustrin. Våra fabriker i Norrköping och Böta Kvarn har en kapacitet på ungefär 60 000 ton pellets per år, och vi är stolta över att kunna leverera svensktillverkad pellets till våra avtalskunder. Tack vare att vi tar tillvara spill- och restprodukter från skogsindustrin är pellets ett koldioxidneutralt bränslealternativ, som dessutom är förnybart i samklang med naturen och skogen.

I vårt energileveransavtal levererar vi pellets utefter energibehovet, och ser alltid till att ni har tillräckligt med biobränsle för att kunna bedriva verksamheten problemfritt.

Vi hjälper dig med service

Våra erfarna servicetekniker finns att tillgå under hela avtalstiden och kan hjälpa till med stort som smått. Vi lägger också stor vikt vid att kunna erbjuda personlig service och stöttning till våra kunder, och har ni frågor om fakturor, bioenergi, effektivitet eller andra funderingar är ni alltid välkomna att kontakta oss.

För oss handlar service om så mycket mer än tekniska reparationer, och vi lägger stor vikt vid att göra våra kunder nöjda och trygga under hela samarbetet. Glöm inte: inga frågor är för stora, små eller konstiga.

Magnus Eklund, BKtech

Har du några frågor? Välkommen att kontakta mig.

Magnus Eklund

Sälj- & Marknadschef

+46 (0)70-867 63 78

magnus.eklund@bktech.se

Jag vill bli kontaktad